Dětská oslava

Inspirace pro dětskou oslavu narozenin: hlavně musí být zábava!

Pořádat dětskou oslavu je vždy výzva. Připravili jsme si pro vás návod na dokonalou dětskou oslavu a co je zajímavé – psaný dítětem!
Ovšem komentovaný dospělákem :).

Tip č.1: ČÍM VÍC KAMARÁDŮ, TÍM LÍP

Děti si užijí více zábavy, když jich bude víc. Na tom, koho pozvete se poraďte s vašimi dětmi. Pokud pořádáte narozeninovou oslavu doma, nezapomeňte brát ohled na to, jak velký máte dům nebo byt a kolik dětí můžete pozvat.

Ano, to je důležité. Ne každé dítě se “musí” s každým. Tohle se prostě řeší už od mala. A poznámka ohledně velikosti bytu celkem sedí. Dětem tlačenice nevadí, otázka je spíše jak to zvládnete kočírovat vy 🙂

Tip č.2: BOJOVKA

Na začátek oslavy je vždy dobré vymyslet nějakou bojovku nebo poklad. Na začátku oslavy mohou být děti trochu stydlivé, ale při hledání pokladu se mohou s jinými dětmi více skamarádit.

Můžete použít cestu za fáborky nebo různé obálky s indíciemi. Čím delší a propracovanější bude bojovka, tím bude lepší. Nezapomeňte zapojit i různé hádanky, ať se u toho děti trochu zapotí.

Do pokladu můžete dát cokoliv. Například sladkosti nebo malý balíček něčeho pro každého účastníka.

Bojovka je vážně supr, zvláště pokud je můžete poslat ven. A přitom stačí jen lísteček s popisem, kde se nachází další lísteček. Pro malé děti poslouží obrázky: např. obrázek věšáku nebo radiátoru pod oknem, tohle děti baví.

Tip č.3: VÝZDOBA

Co na dětské oslavě rozhodně nesmí chybět je výzdoba. Dětem se to bude líbit a budou se tak víc cítit jako na narozeninové oslavě. Rozvěste balónky a různé narozeninové nápisy po domě nebo místě, kde budete oslavu pořádat.

Vyplatí se pořídit něco neobvyklého. Například heliem plněný Nemo nebo nějaký kostým pro oslavence(kyni). Nejdůležitější je zaujmout.

Tip č.4: OBČERSTVENÍ

Hned po bojovce je dobré, když si společně dáte narozeninový dort, ale můžete to udělat i před bojovkou. Pokud chcete, můžete koupit narozeninové papírové talíře a papírové kelímky, alespoň si je tak děti mohou podepsat a nespletou si je.

Udělejte koutek s občerstvením. Kupte různé druhy sladkostí a pochutiny, aby měly děti dost občerstvení. Můžete udělat jednohubky, upéct nějaké pizza šneky nebo barevné cupcaky.

V tomto směru není co dodat, jen snad, že pokud je horko, kontrolujte dětem pravidelně pitný režim.

Tip č.5: ZÁBAVA

Před začátkem oslavy je ještě dobré vymyslet program a hry, které si děti mohou kromě bojovky zahrát. Holčičky bude určitě bavit vyrábění. Dají se vyrábět mýdla, šumivé bomby, náramky, svíčky přáníčka, zdobit perníčky nebo cokoliv jiného.

Dále se děti určitě zabaví i obyčejnou hrou na schovávanou, pantomimou a dalšími jinými hrami.

Děti se nesmí začít nudit nebo budou protivné. A to vážně nechcete!

TIP č.6: POZVÁNKY

Pozvánky buď vyrobte z papíru, stáhněte si nějakou hezkou šablonu nebo kupte rovnou v papírnictví hotové pozvánky. Nezapomeňte napsat kde a kdy se oslava koná, případně připište telefonní číslo a oslava může začít.

Telefonní číslo na rodiče jistě ocení rodiče pozvaných dětí. Také připište, kdy bude oslava končit. Hromadný rozjezd všech dětí najednou ušetří mnoho slz…


Autorka: Agátka


Vydáno

V pohádce je: